Olcsó konyhabútor

Sokan megrémülnek, hogy ha egyedi bútortervezésről van szó, hiszen számukra ez általában egy nagyon költséges befektetést jelent, amely csak nagyon sokára fog megtérülni. A mai modern gyártási technikáknak köszönhetően szinte bármilyen anyagot fel lehet használni bútorgyártásra, így az áraknak csak a csillagos határ szabhat határt. Azonban ez nem teljesen igaz. Már elérhető árakon is lehet egyszerű, praktikus és mégis páratlan konyhabútorokat gyártani, így senkinek sem kell lemondania az egyedi elképzeléseiről.

Ha lakásfelújításon vagy építkezésen gondolkodunk, a legtöbben fontosnak tartjuk, hogy ha lehet, akkor ne költekezzük magunkat túl, de azért mégis minőségi, tartós és szép megoldásokat tudhassunk magunkénak. Ezen megoldások közé tartoznak többek között például az egyedi készítésű bútorok. Ha a megfelelő anyagokat választjuk ki, akkor olcsó, de praktikus bútorok tulajdonosai lehetünk. Az egyik legkedveltebb ezek közül az egyedi, de olcsó konyhabútorok.

Nagyon egyszerűen megoldható, hogy olcsó, de egyedi konyhabútorok tulajdonosai legyünk. Az egyéni igények alapján elkészített bútorok több szempontból is jobbak, megbízhatóbbak, mint a boltban vásárolt, gyári darabok. Az előre legyártott bútoroknál sokszor elég nehéz megtalálni azokat a bútorokat, amelyek kitöltik a konyhában rendelkezésre álló helyeket. Már pár milliméteres eltérés is kényelmetlenségeket okozhatnak, hiszen ha túl szélesek vagy magasak, esetlegesen kilógnak, akár balesetveszélyesek is lehetnek. Ezek mellett a gyári alapanyagokból készült bútorok elég sok esetben nem túl tartósak, strapabíróak, így akár rövid használat után javítani, esetleg teljesen le kell cserélni őket. Így ebből a szempontból sokkal költségesebbek lehetnek, mint az egyedileg készült darabok.

Az elérhető árakon készült egyedi bútorok titka a megfelelő anyagválasztáson és kiegészítőkön múlik.

Szerkezet

Az általunk készített egyedi és olcsó konyhabútorok szerkezeti alapját fehér, laminált bútorlapok adják. A lapokat 0,4 mm-es műanyag élzárással látjuk el, így azok megvédik és tartósabbá teszik az anyagot. Ezek ellenállóvá teszik a bútorlapot többek között nedvesség, víz és akár pára ellen is. A laminált lapokból készült konyhai bútorok tartósak, strapabíróak, de mégis olcsóak. Ezek garantálják, hogy egyszerűen, elérhető árakon jussunk egyedi konyhabútorokhoz.

Ajtók

Konyhai bútorainkat színes, laminált bútorlapból készült ajtókkal látjuk el. Ezek ugyanolyan tartósak, mint maga az alapszerkezet. Ezekre már vastagabb, 2 mm-es, ABS élzárás kerül, hiszen külső rétegként ezeknek még jobban védeniük kell az alapot. Ezek könnyen tisztítható, válaszható színű bútorlapok. Erősek, tartósak, akár nagy családos otthonban is tökéletesen megállják helyüket.

Kiegészítők

Egyedül a minőségi bútorlapokkal nem mennénk sokra, hiszen nagyon fontos, hogy a szereléshez, összeállításhoz, valamint a használathoz szükséges kiegészítők is tartósak, strapabíróak és mégis elérhető árúak legyenek.

 • Fiókcsúszók
  A minőségi fiókcsúszók lehetővé teszik, hogy egyszerűen, könnyen lehessen a fiókokat ki- és becsukni. A csúszókban a fiókok gördülékenyen és akadálytalanul tudnak haladni. Ezek a tartós fiók csúszók megközelítőlegesen 3500 FT/db*-os áron kaphatóak és garantáltan időtállóak és hibátlan működésűek maradnak még nagy igénybevétel mellett is.
  (*Ez az ár az alap bútorlap szerkezetű fiókokra vonatkozik.)
 • Vasalatok
  Hogy a konyhabútorba épített fiókokat valóban egyszerű legyen mozgatni, a minőségi fiókcsúszókba tökéletesen illeszkedő olasz vaslatokat használunk. Ezek garantálják a könnyű nyitást és zárást, és még nagy igénybevétel mellett sem kopnak el. (Az olasz vasalatok - fémkosarak nélkül - egyedi árat képeznek.)
 • Lábak
  A konyhabútorokra műanyag, állítható lábakat szerelünk fel. Ezek megakadályozzák, hogy a bútorlap a padlóval érintkezzen és nedvességet vegyen fel onnan és emiatt esetleg instabillá váljon. A felszerelt lábakat a konyhabútor ajtajával megegyező színű lappal takarjuk el, így az egyáltalán nem lesz észrevehető.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve, egy egyedi készítésű konyhabútor átlagosan 150-300 ezer forintra jön ki. Ez egy átlagos, körülbelül 2,5 fm-es konyhára vonatkozik. Az árat csupán a szerelvények méretének és színének változtatása befolyásolhatja.

Mindent összegezve tehát, az egyedi konyhabútor készítés egyáltalán nem költségesebb megoldás, mint egy boltban vásárolt, kevésbé megbízható, előregyártott tucat bútor, így érdemes elgondolkodni azon, hogy lakásfelújításnál egyedi konyhabútorokat szerezzünk be.

Két, a fent említett elvek alapján készült konyhabútor:

Konyhabútor fóliás MDF ajtókkal, 295.000 Ft-ért.

olcsó konyhabútor

Minőségi konyhabútor: 396.000 Ft.

olcsó konyhabútor