Gyerekszoba bútorok

gyerek1.png

ajanlatkero-gomb.jpg

Gyerekbirodalom

A gyermekek teljes egészében uralják a lakást, csecsemőkorban szorosan kötődnek a szülői szobához, egy-két évesen, ahogy megtanulnak járni teljesen birtokba veszik a házat, kisiskolás korukban igényük lesz a saját szobájuk átalakítására (íróasztal, könyves szekrény, tároló helyek stb.), és végül kamaszként teljes elkülönülést kívánnak a szülőktől határozott önálló lakberendezési elképzelésekkel.

Mi kell a babának?

Ha csecsemő részére kell bútort vásárolni, akkor könnyű a dolgunk. A babaszoba három fő elemből áll: rácsos kiságyból, egy megfelelő magasságú komódból - hogy kényelmesen tudjunk pelenkázni a tetején, - és egy szekrényből. Nem a babának van rá szüksége, de a gyerekszoba nélkülözhetetlen bútordarabja egy kényelmes szék, fotel vagy éppen kanapé, ahová a szülők letelepedhetnek, miközben mesélnek a picinek vagy épp az anyuka kényelmesen szoptatja a csemetét.

gyerek2.png

Gyerekbútor - Mit tehet az a szülő, aki nem kíván évente kiságyat, szekrényt cserélni, de elvárja azt, hogy ízléses, maradandó bútorok szolgálják csemetéjének fejlődését?

A kiságy esetében fontos, hogy a rácsozat elég sűrű legyen, és a kicsi semmiképpen ne dughassa ki a fejét a rácsok közé. Ajánlatos olyan at választani, amely nagyobbítható és a rácsok eltávolítása után akár öt éves korig is szolgálja a gyermeket. Érdemes az ágykeretbe jó minőségű, természetes anyagból készült, mosható matracot tenni, hiszen a baba szinte az egész napját az ágyában tölti. A pelenkázáshoz a fiókos komód tetejére külön vásárolhatunk puha, vízhatlan borítású pelenkázó lapot.A babaszekrények belső kialakítása speciális, hiszen az apró ruhákat és a babakelengyét praktikusabb polcokon tartani. Ha még is akasztós részre van szükség, annak magassága 30-40 cm legyen.

Milyen legyen a tiniszoba?

Az idő múlásával és a baba cseperedésével a gyerekszoba lassan átalakul. A közepére járóka kerül, majd kicsi asztalka székkel, paddal, ahol az egyre ügyesedő pici rajzolhat, játszhat. Egyre több szekrény, polc, komód kerül a térbe. Gyökeres változást az iskoláskor hoz, hiszen a kisasztalt komoly íróasztal váltja fel és rövidesen a számítógép asztal is helyet követel. Szinte mindig kevesebb a hely, mint amennyire igény lenne. Nincs annyi fiók a gyerekszobaában, ami idővel ne lenne tele játékokkal, kinőtt ruhákkal. Érdemes tehát sok tároló helyet kialakítani.

gyerek3.png

Gyerekbútor - Gyorsan változó világunkban, amikor évről évre új formával, anyaggal, színnel rukkolnak elő a bútortervezők mindig megtaláljuk a nekünk megfelelőt.

Testvérek közös szobában

Nem mindenhol jut külön szoba a gyerekeknek. A szobán való közösködés a gyerekeket kevésbé viseli meg, mint a szülőket. Óvodás korban azért is osztoznak szívesen a hálószobán a kicsik, mert egyedül félnek a sötétben. Később, különösen az egynemű gyerekek szeretnek jókat beszélgetni elalvás előtt. Ha több testvér osztozik a gyerekszobaán, érdemes a berendezést úgy kialakítani, hogy mindenkinek legyen saját kis kuckója. Ehhez nem kell feltétlenül két szoba nagyságú tér, csak sok jó ötlet.A gyermeki képzeletnek pedig semmi sem szab határt, rengeteg fantáziával és ötletességgel használják ki a teret. Pontosan ez a kreatív térhasználat az a tulajdonság, ami a jó gyerekszoba jellemzője. Ne feledjük, gyermekeinknek kell benne jól érezni magukat, mert ezáltal tudnak csak kellő képpen fejlődni.

Bútorlap Színválaszték

A színek apró de nagyon fontos szerepet játszanak a bútortervezésben hiszen nagyrészt ez dönti el az adott helység stílusát . A bútorlap minősége is nagyon fontos hiszen több bútorlap gyártó is létezikakik laminált bútorlapok gyártásával foglalkoznak, jó ha tisztában vagyunk vele, hogy különböző minőségben.

A képre kattintva megtekintheti a laminált bútorlap színválsztékot.

5.png

ajanlatkero-gomb.jpg

Sári János Tel: 06-70-325-18-25 E-mail:asztaloskonyhahu@gmail.com