Nappali bútorok

nappali.png

ajanlatkero-gomb.jpg

Lakásunkban központi helyet foglal el a nappali szoba, mivel itt töltjük szabadidőnk legnagyobb részét. A nappali szobában nagyon sok tevékenységet folytathatunk. A pihenést, TV nézést, zenehallgatást, szórakozást, a család együttlétét szolgálja, itt fogadjuk a vendégeinket is, a helyiség egy részében étkező - ill. dolgozósarkot alakíthatunk ki, de sok esetben alvás céljára is funkcionálhat.

A nappali bútor megtervezésénél sok szempontot kell figyelembe vennünk. Természetesen azt, hogy milyen funkciója van a nappalinak, hány személy használja a helyiséget, mit és mennyi holmit tárolunk benne, ennek megfelelően milyen és mennyi tároló helyre van szükségünk. A szobának melyik része lesz a központi hely, kell-e benne elhelyezni dolgozósarkot, szolgál-e gyerekek állandó tartózkodási helyéül, és nem utolsósorban fontos tudnunk, hogy milyen és mennyi szórakoztató elektronikát kívánunk telepíteni a nappali szobába. Ezekhez természetesen szükséges vezetékek, kapcsolók dugaljak megtervezése és kivitelezése a tervezendő nappali bútorban

A nappali bútor színeinek kiválasztásnál befolyásoló tényező a szoba fekvése, tájolása. A tompább, szürkébb világítás nem jó kék szobához, de ha a szobánkban fényár van a hidegebb színek is nagyon jól érvényesülnek.

nappali3.png

A nappali bútor megválasztásánál a kényelem ugyanolyan fontos, mint az esztétikum. Ötvözzük az elegáns és praktikus megoldásokat. A bútorok elhelyezése döntő fontosságú a helyiség használhatóságánál. A tárgyak oda kerüljenek, ahol a legjobban érvényesülnek, csoportosítsuk a tevékenységek középpontjába.

Fontos, hogy a bútorok között tudjunk kényelmesen közlekedni és legalább 60 cm távolságra helyezzük el egymástól az egyes nappali bútor darabokat

A dohányzóasztalon kívül legyen néhány szervizasztal a garnitúra körül. Egyéb asztalokat is felhasználhatunk a szoba különböző részeiben, pl. telefonasztalt, az olvasósarokban kis asztalkát, italok, szobanövények tárolására szolgáló asztalkát, kártyaasztalt stb. Az amerikai konyhás nappaliban általában az étkezőasztal körül 'zajlik az élet', ennek több funkciója is lehet - ezért legyen elég nagy, variálható, megnagyobbítható.

komod.jpg

A könyvek, dísztárgyak, kazetták, italok, poharak számára polcokra, szekrényekre van szükségünk. Az un. szekrénysor, melyben ruhaneműt is tároltunk ma már nem divat. Praktikusak és nagyon szépek a különböző méretű üveges vitrinek, melyeket belülről megvilágíthatunk. Ezekben tárolhatjuk az üvegtárgyakat, porcelánokat, féltett kincseinket. A különböző magasságú nyitott és a zárt polcok a legalkalmasabbak a tárolásra. A nyitott polcok látványát előre tervezzük meg. A könyvsorokat tagoljuk egy-egy váza friss virággal, órával, fényképpel.Szépek az alacsony, szellős polcok, melyek körben futhatnak a fal mellett. Általában az elektromos berendezéseket is ezekben helyezzük el, de rakhatjuk könnyen mozdítható, görgős asztalra vagy TV állványra is. Előre tervezzük meg pontos helyüket, figyeljünk az akusztikára, a vételi viszonyokra, - mert nagyon fontos a jó hangzás ill. a látvány. Gondoskodjunk megfelelő dugaszlóaljzatról, a TV-t az antennával összekötő kábel hosszáról, a HI-FI berendezés és a hangszórók közti jelentős távolságról. Nem szép látvány a szobában a kusza vezetékek összegabalyodott halmaza.

nappali5.png

Modern Nappali bútor

nappali6.png

Ha szeretnénk szépen elhelyezni a könyvgyűjteményünket a lakásban és hely hiányában nem tudunk egy saját könyvtárszobát kialakítani, akkor általában a nappaliban kapnak helyet a könyvek. Vehetünk könyvespolcot az egyik falra és médiafalat, polcot a TV-nek külön a másikra, vagy akár kombinálhatjuk a kettőt. Összegyűjtöttük az olasz Misura Emme cég legszebb képeit a Crossing nappali bútor kollekciójáról, rengeteg nagyszerű lakberendezési ötletet lehet meríteni belőlük a nappalink stílusos, egyedi és modern berendezéséhez. A kollekcióban sokféle polc elem, zárt fiókos, polcos falra szerelt tárolóhely láthatatlan sínekkel, könyvespolc elem található, ezeken persze nem csak könyvek, hanem rengeteg szép lakásdekoráció is helyet kaphat.

nappali7.jpg

A nappali bútor rendszerünk helyet ad a lapos Plazma, LCD tévéknek is. Sokféle fából és sokféle lakkozott, magasfényű lakk felülettel, polírozott alumínium fogókkal kaphatóak a nappali bútor elemek.Az egész összeállításon a letisztult vonalak dominálnak, ezt erősíti a fiókok éliébe mart alumínium fogantyúk. A könyvespolc tágas, szellős elrendezést tesz lehetővé, és a könyveken kívül nagy méretű dísztárgyak is elférnek rajta. A 4-6 cm-es anyagvastagság biztosítja, hogy a polcok nagy raksúly esetén sem hajlanak meg. Az összes fiók önbehúzós, a felső elemek teli és üvegajtói pedig nyomásra nyílnak, fogantyú nélkül.

Bő színválaszték

A színek apró de nagyon fontos szerepet játszanak a nappali bútor tervezésében hiszen nagyrészt ez dönti el az adott helység stílusát . A bútorlap minősége is nagyon fontos hiszen több bútorlap gyártó is létezikakik laminált bútorlapok gyártásával foglalkoznak, jó ha tisztában vagyunk vele, hogy különböző minőségben.

A képre kattintva megtekintheti színválasztékunkat

5.png

Nappali bútor galéria

Tekintse meg nappali bútor referenciáinkat ide kattintva!

ajanlatkero-gomb.jpg

Sári János Tel: 06-70-325-18-25 E-mail:asztaloskonyhahu@gmail.com