Kertibútorok

A csodálatos kert otthonunknak ugyanúgy része, mint a lakás, tavasztól őszig ugyanúgy lakjuk, mint szobáinkat. A szépen megépített kertről elmondhatjuk, még egy „szobája” a háznak. Kertünket úgy célszerű megépíteni, hogy ne csak munkát és többletkiadást jelentsen tulajdonosának. Használjunk helyben beszerezhető, lehetőleg ezen a vidéken honos anyagokat.

Kevés olyan hely van még lakókörnyezetünkben - persze, csak ha jól megtervezett és kiépített - ahol a családi ebéd, a fárasztó munka utáni ellazulás a nyugágyban, vagy a barátias vendéglátás jobban esne. A terasz, illetve a kert hangulatát nemcsak a növények, hanem az odakerülő bútorzat is meghatározza.

Ha lehetőségünk van rá, kerüljük el az olcsó műanyag bútorokat, mert ezek könnyen gombásodnak, hamar elszíneződnek, könnyen törnek és leginkább csak a környezetünk szennyezésére alkalmasak. A különböző ülő bútorok és garnitúrák szerves részét képezik a kertünknek, teraszunknak és környezetünknek.
Ma már hihetetlenül széles kínálat áll rendelkezésünkre, hogy még szebbé és kényelmesebbé tegyék életünket.

Napjainkban a kerti bútorok célja, hogy kertünkben is ugyanúgy érezzük magunkat, mint a lakásban, vagyis a kényelmünket és a pihenésünket szolgálják.
A kerti bútorokkal szemben támasztott követelményeink ugyanazok, mint otthonaink bútoraival, ám itt még fontos szempont, hogy az időjárással szemben is ellenállók legyenek. Napjainkban már elvárjuk azt is, hogy ezek a bútorok bírják az erős napsütést, illetve az esőt, és természetesen ne kelljen őket kétévente lecserélni.

Mivel az ár is rendkívül fontos tényező, a legkedvezőbb árujú bútor még ma is a műanyag, majd ezt követi a fonott bútor, ám ezek nem a tartós megoldást szolgálják. Ezután jönnek a keményebb fa bútorok, valamint a mai kor új divatja: a rönk bútor, amely természetes ám árban kissé magasabb szintet képvisel.

A legtöbb kert legfontosabb eleme még ma is a szék, ezekből számtalan forma és szín áll rendelkezésünkre. A székek legyenek kényelmesek.  Egyre elterjedtebb a kerti pad, és nyáron a napozószék. Sőt a kettő kombinációja is megtalálható, amikor egy szék használható ülésre és fekvésre is.

De emellett még egyre nagyobb divatja van hazánkban a hintaágynak, és a kisebb nagyobb kerti pihenőknek, amelyek tetővel vannak ellátva így akár étkezésre illetve akár baráti, családi beszélgetésre is

Kertibútor galéria

Tekintse meg kertibútor referenciáinkat ide kattintva!

ajanlatkero-gomb.jpg

Sári János Tel: 06-70-325-18-25 E-mail:asztaloskonyhahu@gmail.com