Modern fürdőszoba bútorok

Nézze meg, hogyan készítünk fürdőszoba bútort!

Egyedi igényekhez, egyedi bútort készítünk

Mitől lesz modern a fürdőszobabútor?

A modern fürdőszoba divatszó, de vajon minek a divatja? A vonalvezetéstől lehet modern egy fürdőszoba bútor, vagy attól, hogy minden titokzatosan el van rejtve, talán attól, hogy a mosdótálat egy pultra tettük, esetleg a futurisztikus szaniterektől?

Sokféle változatot készítettünk már és elmondhatjuk, rengeteg ötletünk valósult meg a valóban modern fürdőszoba bútorok készítése során. Szerintünk annak van modern fürdőszoba bútora, aki előrelátóan tervezett, vagyis a fürdőszobája méreteit maximálisan kihasználja, a saját fürdőszobahasználati szokásaira tervezte a használati tárgyakat és egy kis jövőt is tervezett bele, hogy minden családtag szívesen töltse benne idejét akár romantikus, akár welness és relaxáló, akár csak a rohanó életstílus fontos higiéniás helységeként használja.

Modern funkciók szükségesek

A fürdőszoba bútor modern funkciói elsősorban az életmód megváltozásából adódnak. A rohanás nem csak a felgyorsult élettempó mellett adott, bármikor sürgős igény lehet, hogygyorsan elkészüljünk egy sminkkel, borotválkozással, mert egyszerűen csak készülünk valahová.

A legújabb háztartartási gépeket találjuk a legtöbb fürdőszobában, ezeket tárolni is kell valahol. Egy négy tagú család fürdőszobájában megtalálhatjuk a mosógépet, a hajszárítót, hajsütővasat, a szakálnyírót, de lehet hogy itt kap helyet a felmosóvödör a vizesporszívó és néhány tisztítószer is.

A beépített eszközök növelhetik a kényelmet: a szennyestartó és a mosógép mind elrejtehtők ahogy a hajszárító, hajnyíró, elektromos fogkefe kábelei is.

takarításra már a tervezésnél is gondolni kell! A felületek vízállósága mellett az is fontos, hogy mindenhol könnyen hozzáférhető legyen a szárazon tartás miatt, sőt egy csőtörés során ne szívja fel a vizet a bútor, vagy leázásnál ne álljon meg rajta a víz.

Amire kevesen gondolnak: az ergonómia. A fürdőszoba bútorok ergonómiája figyelembe vesz minden lehetséges fordulást, hajlást, állást és lépést. Helyet kell hagyni a mosdó előtt állásnál a lábnak - ahogy az épített fürdőkádnál is kell egy belépő -, a tisztítószeres szekrénynek ezért nem ott van a legjobb helye. Ezeknél a mozdulatoknál az élek és sarkok tervezését minden esetben figyelembe vesszük, nem utolsó sorban a kisebb gépek helyét is tervezzük, nehogy lerántsuk azokat vezetékekbe akadással. Kisgyermekes családok gyerekbiztos fürdőszobáiban a zárhatósággal egyszerűen lehet vigyázni a kis "illetéktelen behatolókra".

A fenti szempontok alapján akkor valósít meg modern funkciókat a fürdőszoba bútorunk, ha úgy tudunk mindent szép rendben használni és a helyére tenni, hogy mindez kényelmes, esztétikus és ésszerű. Nem akadunk bele zsinórokba, nincs tele hosszabbítóval, függönyös polcokkal, nem verjük a fejünket egy túl alacsony szekrénybe, nem dől le a lábakra állított függönyös polc. Vagyis végiggondoltuk mit, mivel és hogyan fogunk csinálni a fürdőszobánkban.

A modern stílus nem csak a szögleteset jelenti

A minimalista stílus ma nagy teret hódít. Az ilyen bútorok gyártásához az Asztaloskonyhának minden minőségi anyag rendelkezésére áll. Ennek ellenére modernnek gondoljuk azokat a fürdőszoba bútorokat is, ahol tölgy, bükk, éger borítású elemek lekerekített élek és antik fogantyúk díszítik a helyiséget. Megfelelő anyagválasztással antik vonalvezetésű, ám mégis ultramodern fürdőszoba bútorokat fogunk készíteni.

Egyre modernebb anyagokat érdemes használni

A fürdőszoba sűrűn használt helyiség, nem árt, ha a tartósság érdekében az anyagok kiválasztására nagyobb gondot fordítunk.

A nagy párát, esetleg gőzt még a legmodernebben gépesített fürdőszobák bútorai sem tudják elkerülni. A rosszabb minőségű élzárások könnyedén leválhatnak, egy-egy silányabb bútorlapon, vagy nem megfelelő sajtolás és ragasztóanyag alkalmazásával. Érdemes minél több vízlepergető anyagot használni, ebből manapság már elég nagy, mindemellett esztétikus választék áll rendelkezésre. A bútorboltok választékában az anyagminőségi információk szűkszavúan vannak feltüntetve, de az eladók is legtöbbször csak nyugtatnak, hogy nem lesz semmi baj, ebből már nagyon sokat eladtak.

A fürdőszoba tisztítása is kényes kérdés lehet. A nedves, nyirkos helyek tisztításával elsősorban a baktériumok megtelepedését akarjuk elkerülni, amihez agresszívebb tisztítószereket kell használnunk. Ahogy a tisztítószerek fejlődnek, úgy egy modern fürdőszoba bútornak is lépést kell tartania ezekkel, a felületek ellenállóságával.

Modern fürdőszoba bútor rendelés, kérdés vagy igények - ide kattintva, online űrlapon

Sári János, 06 70 3251825
asztaloskonyhahu@gmail.com
modern fürdőszoba bútorok Budapesten és Pest-megyében